Itin paprastas sūdytų kiaušinių receptas

Originally apie tai rašiau „15 minučių“ projekto „Urban“ poste.

Ingredientai:
2 litrai vandens;
500 gramų druskos;
10 nevirtų vištos kiaušinių.
Eiga:

Į puodą supilkite vandenį ir druską. Užvirkite ir palaukite, kol druska visiškai ištirps vandenyje. Puodą su sūdytu vandeniu kur nors padėkite ir atvėsinkite; Susiraskite indą, kuriame patogiai tilptų 10 kiaušinių. Ten juos ir sudėkite. Užpilkite kiaušinius sūdytu vandeniu ir uždenkite. Taip juos laikykite bent dvi savaites kambario temperatūroje; Prieš vartodami kiaušinius išvirkite juos įprastu būdu; Jei norite sūresnio skonio, kiaušinius galite laikyti ir ilgiau – iki poros mėnesių (rekomenduoju ragauti po mėnesio). Tryniai, beje, taps labiau oranžiniai. Patiekite šiuos kiaušinius su košėmis, troškiniais, sriubomis, salotomis ar net šaltibarščiais.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *